HTML

Sziget mindenhol

Mindenhol sziget.

Friss topikok

  • xd hulgani horváth.hu: szentem igazad van mindenhogyan eggyetértek! (2011.02.19. 19:01) Idézet

Linkblog

Idézet

2010.04.16. 14:48 Bicskas

 "Szerintem lúúúúúzer szimbol fényharcos tudja,hogy az ember nem sziget"

1 komment

Utca

2009.02.10. 01:02 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Pornó

2009.02.09. 01:01 Bicskas

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Nyalókás trafik

2009.02.08. 01:00 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Autókereskedés

2009.02.07. 00:51 Bicskas

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Szigetországok: Izland

2009.02.06. 12:15 Bicskas

 Izland kiemelkedik a többi szigetország sorából mert ennek még a neve is az, hogy sziget. De ezen kívül nem sok mindent tud felmutatni, főleg mostanában nem. Hideg van és fél évig sötét. Pálmafa kevés, a fűszoknyás lányok helyett pedig fókabundába bújt eszkimóasszonyok vannak. not need. (Wikipedia)

Szólj hozzá!

Címkék: országok

Másolószalon

2009.02.06. 01:01 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Játékbolt

2009.02.05. 00:47 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Kókuszrum

2009.02.04. 00:40 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Xp háttérkép

2009.02.03. 00:39 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Film nem is olyan régről

2009.02.02. 12:54 Bicskas

A történet a XXI. század közepén játszódik, Lincoln 6-Echo (Ewan McGregor) és Jordan 2-Delta (Scarlett Johansson) többszáz társukhoz hasonlóan szigorú ellenőrzés alatt élnek, mindegyikük abban reménykedik, hogy kiválasztják a Szigetre, amely az egyetlen lakható hely maradt a Földön egy ökológiai katasztrófa után.

Lincolnt megmagyarázhatatlan rémálmok gyötrik, egyre növekszik benne a kíváncsiság a külső világ iránt, amit sohasem látott, és szörnyű felfedezésre jut: minden hazugság, amit eddig saját magáról és a világról tudott, a Sziget meséje pedig a legkegyetlenebb átverés. Miután kiderül számukra, hogy holtan értékesebbek, mint élve, Lincoln és Jordan megszöknek a zárt létesítményből, ahol addigi életüket töltötték. Az ismeretlen külvilágban aztán szerelem ébred közöttük, de hajtóvadászat indul ellenük, és csak egyetlen céljuk lehet: megúszni élve. (port.hu)

 

Szólj hozzá!

Címkék: filmek

Tudorka magazin

2009.02.02. 00:37 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Merle: A sziget

2009.02.01. 12:46 Bicskas

A kitűnő Goncourt-míjas francia írót ismeri és szereti a magyar olvasó. Regényei (Mesterségem a halál, Két nap az élet, Moncada, Állati elmék, Üvegfal mögött, Malevil és a Védett férfiak) nagy sikert arattak nálunk. Ez a műve, amely most negyedik kiadásban jelenik meg, az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere volt.

Az író ezúttal a távolabbi történelmi múltba nyúl vissza , s a regény megírásához egy XVIII. századi izgalmas epizód, a Bounty nevű angol hajón lezajlott véres lázadás adta az ihletet. Merle azonban a históriai tényt csak ürügyül használja fel, egyébként nagyszerű képzeletére hagyatkozott, és a cselekményt kedvére alakította. A messzi óceániai lezajló történet feszültsége egy pillanatra se lankad, az olvasó, a szó szoros értelmében, nem tudja letenni a könyvet: olyan epikai sodrása van mint a legjobb Dumas- vagy Jókai-műveknek.

Az ifjú vagy felnőtt,a kezdő vagy az ínyenc olvasót mindvégig leköti az önkéntes angol hajótöröttek és a nyíltszívű, de önérzetes tahitiak küzdelme, és elbűvöli a déltengeri szigeten lejátszódó új robinsonád, az író remek jellemábrázoló ereje, a tragikus jeleneteket is fűszerező humora. A könyv mégsem pusztán színes izgalmas kalandregény: megrázza, felkavarja az olvasót. A sziget nagyigényű alkotás; rávilágít a faji előitéletek veszedelmes következményeire, s felveti a háború és béke, a szabadság és rabság, az egyéni és a társadalmi boldogságvágy nagy kérdéseit.

(A borító belsején található ajánló.)

 
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: könyvek

Kaszinó

2009.02.01. 00:35 Bicskas

 

Szólj hozzá!

Címkék: pics

Miről is van itt szó

2009.01.31. 23:46 Bicskas

Üdv mindenkinek a 4. nekifutásban, hogy blogot írjak. Próbálkoztam én már mindenféle témákkal a lustaságom egyikkel sem birkózott meg, de majd most. Amikor a kedvenc szavamról írok, a SZIGETről. A szóról, a jelentéséről, mindenről aminek belevették a nevébe. Meg persze rengeteg képről mert a motívum is régóta fel fel bukkan a legfurcsább helyeken.

A Sziget fesztivál egy kurva menő többletjelentéssel ruházta fel a szót. Csak annyit mondasz, sziget, és mindenkinek a bulizás jut eszébe. Ami király, mert önmagában nem volt túl vidám szó, Napóleonnak biztos nem. Robinson se hobbiból élt 26 évet egy szigeten. A Lost aztán megint pozitív irányba billenti a mérleget. Tahiti és Hawaii meg főleg. Mindenhol visszaköszön a szó maga, de összemosva totál random szavakkal talán még gyakrabban. Mindenki akar egy kicsit az életérzésből. De ez csak nagyon kis része lesz ennek a blognak. Ottvannak a szigetországok, nem kisebbek mint Jamaika vagy Kuba vagy rengeteg másik. Léteznek magyar települések is Szigetszentmiklós meg Dunasziget. Az irodalomban egy egész műfaj szól hajótöröttekről egy lakatlan szigeten. Elő lesznek szedve mind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze nem szabad megfeledkeznünk a képről magáról sem. Ez is előbukkan úton útfélen. Képeken és logókon, néha még cukorkásbódék oldalán is.

 

 

 

Kb ez lesz. Jó szórakozást!

Szólj hozzá!